Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Седемте най-опасни странични ефекта при употребата на ниацин

Седемте най-опасни странични ефекта при употребата на ниацин

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
87473
2 от 7 Снимки

Страничен ефект 2: Зачервена кожа


Здравословен блясък е едно, но силно зачервена кожа е съвсем друго. Друг страничен ефект на ниацин е, че лицето може да подпухне. Този симптом може да се появи с прекомерен прием на алкохол или други хранителни проблеми;

Хранителният елемент ниацин е известен също и като никотинова киселина. Витамин B3 е от съществено значение за здравето на човека, защото може да бъде ефективен при понижаване на холестерола, което е и причината някои хора го приемат като хранителна добавка.

Препоръчителната дневна доза на ниацин за нормален възрастен е в от 13 до 17 милиграма. Когато се вземат големи дози ниацин или се прилага като средство за понижаване на холестерола или за други предназначения, може да се предизвикат някои общи странични ефекти.

В галерията горе ще разберете кои са отчетените отрицателни странични ефекти, с които хората се сблъскват, когато поемат по-високи дози ниацин, отколкото е необходимо.

При използване на всякакъв вид хранителни добавки е важно да се консултирате с вашия лекар за възможните отрицателни странични ефекти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати