Пет важни витамина за превенция на остеопорозата

1 от 5 Снимки

2. Витамин D


Набавянето на калций изисква наличието на витамин D. Въпреки че тялото ви може да синтезира свой собствен витамин D, този процес изисква адекватно излагане на слънчева светлина и обикновено това не е достатъчно, за да се задоволи нуждата на тялото. Витамин D е на разположение като част от мултивитамини хапчета.

Остеопорозата е заболяване, което се случва, когато костите стават порести и губят минерална плътност. Когато това се случи, костите стават крехки, чупливи и силно податливи на счупвания.

Има много често срещани причини за остеопороза. Тя може да бъде страничен ефект от приема на нестероидни или противосъсирващи лекарства.

Вие сте с висок риск от остеопороза, ако сте заклет пушач, или пиете прекалено големи количества кафе или алкохол. Балансираната диета и редовните физически упражнения могат да помогнат за предотвратяване на остеопорозата.

Възрастните хора и специални високорискови групи може да се наложи да вземат допълнителни добавки, за да са в безопасност. В горната галерия разгледайте кои са петте най-ефективните добавки за профилактика и лечение на остеопороза.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати