Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Познайте колко струва най-скъпият донът в света!

Познайте колко струва най-скъпият донът в света!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Позлатена поничка

Поничките са любимо сладко изкушение на хората от много страни. Но докато едни гледат на донътите като на обикновена закуска, други ги разглеждат като красив експонат. И как иначе, след като има понички, които представляват истинско произведение на изкуството и струват цяло състояние.

Точно такава е и най-скъпата поничка в света, чиято цена възлиза на 1975 долара и представлява обект на интерес за богаташите, готови да платят много, за да си доставят несравнимо удоволствие на само на небцето, но и на очите си.

Поне за момента най-скъпата поничка в света се намира в Лондон, Англия и е украсена с 24-каратово злато. С това обаче нейните специални съставки не приключват.

Тестото за уникалния сладкиш е изработено с шафран и златна ванилия от Таити, а в него се крие много специален скъп шоколад. Поръската на сладкото изкушение пък се състои от своеобразен хайвер от много скъпо розе.

В Обединеното кралство се е предлагала и друга изключително скъпа поничка. Тя е била украсена с 23-каратово злато, свеж лотос, бръшлян, бял белгийски шоколад и ядливи диаманти. Цената ѝ е възлизала на 1000 паунда.

И все пак трябва да отбележим, че Великобритания не е единственото място в света, където се продават донъти на доста високи цени. В Ню Йорк например също можете да откриете позлатени понички, струващи около 100 долара всяка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати