Гениални трикове, с които ще предпазите пресните храни от разваляне

Банани

1. Отделяйте бананите от кочана само непосредствено преди консумация

Трикът бананите да не стават кафяви, е да ги държите заедно възможно най-дълго време. Опаковайте кочана в найлонова обвивка и отделяйте по един, когато ви се дояде. Това би трябвало да ви даде от три до пет допълнителни дни;

2. Поставете ябълка при картофите

Най-добрият начин за предпазване на картофите от разваляне, е да сложите при тях една ябълка. Тя произвежда газ етилен, който поддържа картофите свежи и твърди по-дълго време;

3. Дръжте ябълките отделно от другите плодове и зеленчуци

Ябълки

Етиленовият газ може да е добър за картофите, но е лош за почти всичко останало. Дръжте ябълките далеч от купата с другите плодове и ще видите, че те се запазват свежи за по-дълго време;

4. Не слагайте доматите в хладилника

Домати

Слагайки доматите в хладилника, вие ще убиете вкуса им, а тяхната сочна текстура не оцелява добре в студа;

5. Опаковайте целината във фолио

Целина

Разменете оригиналната найлонова опаковка, в която обикновено се продава целината, с фолио. Това помага да се избегне газът, който я разваля, и на който найлоновата обвивка не пречи. Така целината остава свежа за по-дълго;

6. Дръжте гъбите в хартиена торбичка

Пресни гъби

Хартиените торби поддържат гъбите много по-ефективно от обичайните пластмасови или стиропорни съдове. Влагата е присъда за гъбите, така че съхраняването им по този начин ги поддържа сухи и съответно свежи и годни за консумация по-дълго.

7. Измийте дребните плодове с оцет

Горски плодове

Измийте плодовете с вода, в която сте сложили оцет, преди да ги приберете в хладилника. Плодовете (боровинки, ягоди, малини) трябва да се съхраняват в пластмасов контейнер или в херметично затворена торбичка в задната част на хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати