gotvach.bg»Статии»Любопитно»Първата роботизирана пицария отвори врати

Първата роботизирана пицария отвори врати

Пица
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
Качество без компромис:
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
150.00 лв.
Виж ››

Първата пицария, в която работят само и единствено роботи, вече е факт. Тя се намира в Калифорния и дава една доста висока заявка както за обслужване, така и за качество. Нейното име е Zume.

В уникалната по рода си пицария няма традиционни готвачи. Фирмените ястия се приготвят само и единствено от роботи. Интересното е, че те се справят повече от отлично с поставените задачи.

Иновацията е уникална за цял свят. Тя бързо набира популярност. Клиентите, които искат на място да видят как робот ще им приготви пица, се множат с часове. Като нищо в най-скоро време клиентите ще трябва да си запишат час, за да посетят кухнята на пицарията с персонал от роботи.

Пицария Zume е доказателството как технологичните новости могат да бъдат вкарани в употреба в ежедневието ни. В най-близко бъдеще роботите ще изпълняват множество задачи вместо нас, включително и приготвянето на храната.

Целият процес в пицарията е автоматизиран - от замесването на тестото, до гарнирането и печенето. Дори опаковането се извършва от робот. В момента единствената задача, която се изпълнява от човек, е доставката. В най-скоро време обаче предстои и това да се промени.

За момента целият производствен процес протича под зоркото око на хора, които, ако се наложи, са готови да се притекат на помощ на машините. За момента обаче до подобно нещо не се е стигало.

Първата роботизирана пицария отвори врати
Снимка: Admin

Собственичка на пицарията с роботите в Калифорния, се казва Джули Колинз. Тя споделя, че спестените пари от заплати ѝ дават възможност да осигурява на своите клиенти едни от възможно най-висококачествените продукти в момента на пазара.

Липсата на човешки фактор предотвратява и риска от трудови злополуки. В пицариите най-голям е рискът от изгаряне на силно загретите печки. За щастие, роботите няма как да пострадат от изгаряне, поне не толкова, колкото един човек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати