Закуска за шампиони: Перфектните храни, с които да започнете деня

1 от 5 Снимки

Плодове


Вкусът, огромния източник на витамини, антиоксиданти, фибри, калий, вода и основни минерали превръщат плодовете като портокали, банани, ябълки, киви в перфектния избор за закуска. Те освежават и дават тласък на имунитета. Как ще ги подготвите, решавате самите вие – на сок, на салата или без никаква обработка. Важното е да хапвате плодове възможно по-често – всяка сутрин, обед, вечеря…всеки ден.

Популярна е тезата, че трябва да се закусва като цар, да се обядва като принц, а да се вечеря като просяк. Поговорката е напълно вярна, според множество изследвания, които гласят, че обилната храна сутрин дава нужната на тялото енергия, с която да се справи с предизвикателствата на деня. От друга страна, малкото количество храна вечер осигурява на организма качествена почивка и спокойствие.

Закуската изпълва тялото с гориво. Трябва обаче да се внимава с храните, които консумираме рано сутрин. Те не трябва да са мазни и тежки за храносмилането. Колкото и енергийни и вкусни да са палачинките, беконът и мекиците, те блокират артериите и ни правят сънливи.

В следващата галерия ви представяме перфектните храни, с които да започнем деня, да бъдем свежи и заредени с енергия до самия му край, без да затормозяваме организма си и да правим компромиси с вкуса си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати