Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Закуска за шампиони: Перфектните храни, с които да започнете деня

Закуска за шампиони: Перфектните храни, с които да започнете деня

5 от 5 Снимки

Овесена каша


Овесената каша, с богатото си съдържание на фибри, прави чудеса за поддържането на храносмилателната система здрава. Овесът е известен като бета-глюкан, който помага за регулиране на нивото на холестерола в организма, насърчава загуба на тегло, намалява кръвното налягане и е напълно безопасен за тези, които са чувствителни към глутен. Добавете малко мед и семена от чиа към него за пълноценно първо хранене на деня.

Популярна е тезата, че трябва да се закусва като цар, да се обядва като принц, а да се вечеря като просяк. Поговорката е напълно вярна, според множество изследвания, които гласят, че обилната храна сутрин дава нужната на тялото енергия, с която да се справи с предизвикателствата на деня. От друга страна, малкото количество храна вечер осигурява на организма качествена почивка и спокойствие.

Закуската изпълва тялото с гориво. Трябва обаче да се внимава с храните, които консумираме рано сутрин. Те не трябва да са мазни и тежки за храносмилането. Колкото и енергийни и вкусни да са палачинките, беконът и мекиците, те блокират артериите и ни правят сънливи.

В следващата галерия ви представяме перфектните храни, с които да започнем деня, да бъдем свежи и заредени с енергия до самия му край, без да затормозяваме организма си и да правим компромиси с вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати