Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Традиционната храна на тези 8 държави е най-вкусната в света

Традиционната храна на тези 8 държави е най-вкусната в света

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 8 Снимки

2. Франция


Романтиката се съчетава с изкусителния аромат на фуа гра - топло изпечена багета, ароматни пилешки късчета и кроасани. Това са само няколко от многото изкусителни традиционни специалитети, които буквално ще ви накарат да се влюбите във френската атмосфера. Съчетани с чаша френско вино - вие вече сте влюбени;

Всяка държава има своята традиционна храна. Кулинарният туризъм включва опитването на най-различни ястия и гозби в региона, в който сте попаднали. Няма как да се разхождате из френския Прованс и да не опитате на възможно повече места от прочутите френски сирена с хляб и вино.

Пътешествието в Индия ще ви зареди с контрастни гледки и аромати, които дълго време, след като напуснете страната, ще владеят съзнанието ви и ще ви се иска още едно къри или някой друг пикантен индийски сос.

Феновете на такива изживявания задължително трябва да се запознаят с настоящата класация.

Ако обичате да пътувате, а също така сте и фенове на хубавата храна, тук сме събрали осемте страни, които могат да ви предложат истинско изкушение за сетивата. Традиционните им ястия се приготвят по цял свят, но само на местно ниво можете да се докоснете до истинския им дух. Ето къде ще си оближете пръстите и ще питате за още /разгледай вкусната ни галерия/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати