Любов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял свят

1 от 3 Снимки

1. Канторел


За този вид сирене се казва, че е едно от най-големите френски изобретения. Среща се под формата на пита с бяло-жълта кора, сламен цвят. Има силен и свойствен аромат. Маслеността му е мин. 45%. Зрее между 3-5 седмици.

Подходящо е за директна консумация с хляб, месо или вино. Експертите препоръчват да се консумира с вино, като най-добри за тази цел са пенливите вина, както и тези от сорта Мерло.

Ако го хапвате с шампанско, също няма да сгрешите. Сиренето се сервира на стайна температура. Консумира се заедно с плесеновата коричка. Сиренето е част от френската култура, литература и история. Смята се, че Канторел е вдъхновило Салвадор Дали за картината му Persistence of Memory с ”топящите се" часовници.

Човечеството произвежда сирене от най-дълбока древност. Световната кулинария познава буквално хиляди видове от млечния продукт. Точно поради тази причина са въведени и различни класификации, за да можем да ги разграничаваме.

Най-често сме свикнали да познаваме сирената според вида мляко, от което са направени. Те могат да бъдат биволски, кози, овчи, крави и дори от лос или камила.

Съществува и друг вариант за категоризация на сирената, а именно според водното съдържание в готовия продукт. Така те се делят на меки и твърди сирена.

В следващата галерия горе ви представяме на популярните меки сирена, които изкушават ежедневно милиони хора по света със своя перфектен вкус. Разберете какво ги прави толкова обичани по цял свят, както и как е най-добре да се хапват.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати