Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Любов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял свят

Любов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял свят

3 от 3 Снимки

3. Бри


Сиренето Бри има нежен вкус с лек аромат. Родината му е отново Франция. Получава своето наименование по името на френската историческа област Бри, където за пръв път започва да се произвежда през средните векове. Бялата му хрупкава коричка е изпъстрена с бежово-розови петна. Повърхността на сиренето е покрита с фина бяла плесен, която се яде, въпреки че няма характерен вкус. Самото сирене под плесеновата обвивка е с млечно бял до бледо - жълт, сламен цвят.

Сиренето има нежен каймачен вкус с плодови нюанси. Ароматът му е силен, но не остър, с нюанс на ядки и гъби. Бри се произвежда от непастьоризирано краве мляко. Сиренето се прави както от пълномаслено, така и от обезмаслено мляко, подсирено с мая за сирене при телесна температура на млякото. Подходящо е за директна консумация с плодове и ядки, върху сандвич. Подхождат му бели вина (Шардоне), червени вина (Пино Ноар), шампанско. Сиренето се сервира на стайна температура. Консумира се заедно с плесеновата коричка.

Човечеството произвежда сирене от най-дълбока древност. Световната кулинария познава буквално хиляди видове от млечния продукт. Точно поради тази причина са въведени и различни класификации, за да можем да ги разграничаваме.

Най-често сме свикнали да познаваме сирената според вида мляко, от което са направени. Те могат да бъдат биволски, кози, овчи, крави и дори от лос или камила.

Съществува и друг вариант за категоризация на сирената, а именно според водното съдържание в готовия продукт. Така те се делят на меки и твърди сирена.

В следващата галерия горе ви представяме на популярните меки сирена, които изкушават ежедневно милиони хора по света със своя перфектен вкус. Разберете какво ги прави толкова обичани по цял свят, както и как е най-добре да се хапват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати