Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-популярните подправки в арабската кухня

Най-популярните подправки в арабската кухня

2 от 5 Снимки

Шафран


Шафранът от столетия е най-скъпата подправка в света. Макар и култивиран за първи път в Гърция, той е изключително характерен в арабската кухня. Той е универсална подправка със силен специфичен аромат и наситен жълто-червен цвят. Използва се за усилване на вкуса и оцветяване на ястията. Качеството на шафрана зависи от силата на цвета му.

Без капка преувеличение, арабската кухня е една от най-вкусните в целият свят. Нейният специфичен и екзотичен за европейското небце вкус я правят любима на милиони хора на всички континенти. До голяма степен вкусовите й качества се дължат на различните подправки, влагани в отделните ястия.

Почти е невъзможно да се срещне арабско ястие, в което да не са използвани подправки от рода на лук, чесън, червен и черен пипер, канела, джинджифил и много други.

За разлика от Европа, където много от подправките като канела например се ползват основно за сладкиши, в Арабският свят кулинарите ги използват свободно и за месни ястия. Именно това прави близкоизточната кулинария така уникална.

В горната галерия ви представяме най-популярните подправки в арабската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати