Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-популярните подправки в арабската кухня

Най-популярните подправки в арабската кухня

5 от 5 Снимки

Заатар


Заатарът е микс от подправки, в който може да доловите аромата на сумак, сушени билки, сусам, смрадлика. В повечето случаи съдържа и сол. В някои разновидности на заатар-а може да се прибави кимион, чубрица, мащерка, кориандър.

Макар и слабо позната, експерти в кулинарията твърдят, че арабската кухня просто не може да съществува. Използва се навсякъде в Близкия изток, за почти всички ястия. В Арабския свят често топят хляба първо в зехтин и после в заатар. В Оман специално приготвят горещ чай от подправката.

Без капка преувеличение, арабската кухня е една от най-вкусните в целият свят. Нейният специфичен и екзотичен за европейското небце вкус я правят любима на милиони хора на всички континенти. До голяма степен вкусовите й качества се дължат на различните подправки, влагани в отделните ястия.

Почти е невъзможно да се срещне арабско ястие, в което да не са използвани подправки от рода на лук, чесън, червен и черен пипер, канела, джинджифил и много други.

За разлика от Европа, където много от подправките като канела например се ползват основно за сладкиши, в Арабският свят кулинарите ги използват свободно и за месни ястия. Именно това прави близкоизточната кулинария така уникална.

В горната галерия ви представяме най-популярните подправки в арабската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати