Кои брашна не съдържат глутен

4 от 4 Снимки

4. Брашно от кокос


Наскоро кокосът бе признат за една от новите суперхрани. Точно и затова брашното от тропическия плод е идеален и здравословен вариант, не само за хората с непоносимост към глутен, а за всички, решили да живеят малко по-здравословно.

Брашното абсорбира по-бързо течностите. По-леко е от бадемовото брашно и е подходящо за печене на кифли, кейкове, мъфини и питки. Придава лек сладък аромат и вкус. Тънкостта е, че трябва да се ползва в комбинация с други брашна – сусамово или от елда, за да се изглади и да не е прекалено зърнесто.

Според последни изследвания опасността идваща от глутена, е все по-спорна и манията срещу него не бива да се подхранва допълнително. Все пак има хора, които действително имат непоносимост към този вид протеин, съдържащ се в ечемика, ръжта и овеса, и той може да е опасен за тях.

При тях е характерна появата на заболяване, наречено цикалия, което води до увреждане на стомашно-чревния тракт, понижен имунитет, храносмилателно разстройствo, болки в ставите и изтощение.

Точно за да се избегне сериозното заболяване, ви представяме в следващата галерия някои алтернативи на масово разпространените брашна, които не съдържат в себе си дори и милиграм глутен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати