Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кои брашна не съдържат глутен

Кои брашна не съдържат глутен

2 от 4 Снимки

2. Брашно от сусам


Получава се от леко изпечени или сварени сусамени семена. Използва се за приготвяне на хляб или кексове. Сусамът съдържа 18% протеини, 40% мазнини, калий, калций, желязо, ниацин. Смята се, че от него не се пълнее. Недостатък му е леко горчивия вкус.

Според последни изследвания опасността идваща от глутена, е все по-спорна и манията срещу него не бива да се подхранва допълнително. Все пак има хора, които действително имат непоносимост към този вид протеин, съдържащ се в ечемика, ръжта и овеса, и той може да е опасен за тях.

При тях е характерна появата на заболяване, наречено цикалия, което води до увреждане на стомашно-чревния тракт, понижен имунитет, храносмилателно разстройствo, болки в ставите и изтощение.

Точно за да се избегне сериозното заболяване, ви представяме в следващата галерия някои алтернативи на масово разпространените брашна, които не съдържат в себе си дори и милиграм глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати