Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кои брашна не съдържат глутен

Кои брашна не съдържат глутен

3 от 4 Снимки

3. Брашно от елда


Брашното от елда е перфектен вариант за приготвяне на палачинки и кексове. Има лек неутрален вкус и притежава естествена лепкавост и действа спояващо на продуктите. Вкусът му е лек и неутрален в сравнение с вкуса на киноата. Все пак не е от най-лесно приеманите от хората.

Според последни изследвания опасността идваща от глутена, е все по-спорна и манията срещу него не бива да се подхранва допълнително. Все пак има хора, които действително имат непоносимост към този вид протеин, съдържащ се в ечемика, ръжта и овеса, и той може да е опасен за тях.

При тях е характерна появата на заболяване, наречено цикалия, което води до увреждане на стомашно-чревния тракт, понижен имунитет, храносмилателно разстройствo, болки в ставите и изтощение.

Точно за да се избегне сериозното заболяване, ви представяме в следващата галерия някои алтернативи на масово разпространените брашна, които не съдържат в себе си дори и милиграм глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати