Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-популярните видове боб по света и техните ползи

Най-популярните видове боб по света и техните ползи

2 от 4 Снимки

2. Зелен фасул


Зеленият фасул е перфектната храна, с която да сте сити и в същото време елегантни. Половин чаша зелен фасул съдържа около 15 калории и 1 грам протеин, както и 7.5 милиграма витамин С. Младите шушулки могат да се сервират сурови и да ги похапвате на салата. Сготвеният на пара зелен фасул помага за храносмилането и кръвообращението.

Фасулът е много вкусна, евтина и лесна за отглеждане храна, която е била основата на диетите на хората по целия свят в продължение на векове. Бобът има ниско съдържание на мазнини и е пълен с хранителни вещества, белтъчини, фибри и антиоксиданти.

Според експертите храненето с боб може да намали риска от развитие на сърдечни заболявания и някои видове рак. Честата му консумация може също така да спомогне за поддържането на правилното ниво на кръвната захар, да се намали риска от вродени дефекти и да се помогне за управление на теглото.

Точно поради тази причина ви представяме в следващата галерия най-популярните видове боб и техните ползи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати