Тайната е разкрита! Ето как се приготвя прочутото пържено пиле на KFC

1 от 7 Снимки

Втора стъпка


При нея месото се проверява за недостатъци и ако бъдат открити такива, дефектните парчета се отстраняват.

Прословутото пържено пиле на KFC е една от причините ресторантите от веригата да имат милиони почитатели от цял свят, въпреки че храната, която предлагат, спада към така наречения фаст фууд и не се счита за особено диетична и полезна.

Но колкото и негативни коментари да си навличат тези заведение, истината е, че малцина биха устояли на златисти пилешки бутчета, отличаващи се с идеална хрупкава коричка и крехко месо, завладяващо с уханието на подбрани билки.

Как обаче се приготвя този невероятен специалитет, който буквално води до пристрастяване? Отговорът на въпроса даде самият директор на KFC – Боб Дас. На специално събитие в компанията на актрисата Рейбъл Драч той разкри рецепта за приготвяне на пиле във веригата и показа стъпка по стъпка на работата на своите служители.

Дас издаде, че за да се приготви прочутото пиле на KFC, първо трябва да се забърка панировката. Освен брашно, сол, мляко и яйца на прах тя включва и няколко много специални подправки, които се пазят в тайна.

За да се получи идеална сместа за панировката, тя трябва да се обърка минимум двадесет пъти. Останалите стъпки при приготвянето на рецептата, можете да видите в галерията ни по-горе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти