Кулинарна фотография за начинаещи: 8 съвета за сполучливи снимки на ястия

1 от 8 Снимки

1. Изберете правилния фон


Преди да заснемете избраното от вас ястие, обърнете внимание на всеки един детайл, който се вижда на заден план. Не е добра идея да заснемате дадено ястие, ако в кадъра се виждат мръсни чинии, предмети от бита, чието място не е на масата или случайни хора в ресторант;

Кулинарната фотография може и да изглежда лесно за изпълнение начинание, но всъщност изобщо не е така. Повечето хора смятат, че да направиш снимки на няколко манджи е детска игра, но специалистите знаят колко усилия коства всяка една перфектна снимка на ястие.

Като всеки процес и кулинарната фотография си има своите тънкости, благодарение на които показва блюдата по най-вкусния и атрактивен начин и разпалва апетита ни.

Ако и вие искате да научите нещо повече за заснемането на храна, вижте в галерията ни по-горе няколко прости правила, които могат да ви помогнат да се сдобиете със сполучливи кулинарни снимки.

Да, вярно е, че с тях няма да достигнете измеренията на професионалистите в бранша, но пък ще се сдобиете с по-атрактивни лични фотографии и ще се забавлявате много.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати