Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Кулинарна фотография за начинаещи: 8 съвета за сполучливи снимки на ястия

Кулинарна фотография за начинаещи: 8 съвета за сполучливи снимки на ястия

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 8 Снимки

2. Композиция на снимката


Ако не сте сигурни как да композирате снимката си, просто поставете чинията с ястието върху празен участък от масата и снимайте само нея. Ако пък все пак искате да добавите някакъв интересен акцент, можете да включите в снимката продукт, присъстващ в рецептата, кърпа, прибор. Но бъдете умерени и не прекалявайте;

Кулинарната фотография може и да изглежда лесно за изпълнение начинание, но всъщност изобщо не е така. Повечето хора смятат, че да направиш снимки на няколко манджи е детска игра, но специалистите знаят колко усилия коства всяка една перфектна снимка на ястие.

Като всеки процес и кулинарната фотография си има своите тънкости, благодарение на които показва блюдата по най-вкусния и атрактивен начин и разпалва апетита ни.

Ако и вие искате да научите нещо повече за заснемането на храна, вижте в галерията ни по-горе няколко прости правила, които могат да ви помогнат да се сдобиете със сполучливи кулинарни снимки.

Да, вярно е, че с тях няма да достигнете измеренията на професионалистите в бранша, но пък ще се сдобиете с по-атрактивни лични фотографии и ще се забавлявате много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати