Готовите супи не са полезни

Готовите супи не са полезни

Ако се от мързеливите домакини, може би често прибягвате да готовите супи, които за има няма десетина минутки са готови за консумиране.

Оказва се обаче, че редица готови супи съдържат прекалено много сол. А това увеличава риска от инсулт или инфаркт, алармира британската организация за здравословни храни CASH.

Супата се възприема като лека храна. А много често я хапваме на крак. След щателно проучване обаче в 99 на сто от изследваните продукти се оказва, че фигурират по-големи количества сол, отколкото в пакетче чипс, пише вестник "Гардиън".

По принцип 6 грама сол е препоръчителната дневна доза сол за възрастни. Британската Агенция по храните е поставила условие за 0.6 г сол на 100 г хранителен продукт, но 25% от изследваните продукти не отговарят на условието, е установило изследването.

"Голямото количество сол в храните води до ненужни инсулти и инфаркти. Освен това налице са доказателства, че приемането на сол е свързано с рак на стомаха, остеопороза, затлъстяване и бъбречни заболявания", казва професор Греъм Макгрегър, председател на CASH.

5 5
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати