Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Петте най-обичани американски десерта за всички времена

Петте най-обичани американски десерта за всички времена

5 от 5 Снимки

5. Американски палачинки


Необходими продукти: 400 г брашно, 300 мл прясно мляко, 2 яйца, 60 г масло, 2 с.л. пудра захар, 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне: Разбийте яйцата, млякото, захарта и разтопеното масло. В голям съд смесете брашното и бакпулвера и към тях прибавете бавно течността, като разбивате енергично до получаването на хомогенна смес. Палачинките се пекат за по една-две минути на страна до получаването на мехурчета от горната. Сервират се топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед.

Колкото и нова да е, в сравнение с останалите национални кулинарии американската кухня е една от най-разнообразните и сложни в света. Тя е продукт на различни култури, голяма доза иновативност и модерни технологии.

Образувала се е от голям брой регионални рецепти, които в даден момент са се превърнали в любими на цялата нация.

Достойно място в цялата американска кухня заемат десертите. Стотици са ястията, с които хората отвъд океана си услаждат живота, но някои от тях са прехвърлили границата на страната и са станали любими на хората от целия свят.

Представяме ви в следващата галерия най-популярните десерти, за които трябва да сме благодарни на американците. И да - брауни, американски палачинки са само част от сладките изкушения, които обожаваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати