Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Невероятните ползи от чесновото олио

Невероятните ползи от чесновото олио

5 от 5 Снимки

Срещу вредители в градината


От чесновото олио може да се получи идеален природен пестицид. Повечето вредители в градината не издържат на миризмата на чесън. Комбинирате чесън, вода, течен сапун и минерално масло. Напръскайте вашите растения, за да ги опазите от буболечките.

Чесънът е добре познат и използван от почти всички култури по света. Освен ясно изразения вкус, който придава на всяко ястие, растението има редица медицински ползи.

Това е така поради перфектния микс от вещества, съдържащи се в чесъна, които неслучайно са му донесли името природен антибиотик. Той подпомага кръвоносната и храносмилателната система, намалява кръвното налягане и бори сърдечните заболявания.

Чесънът може да се консумира в много форми или дори да се превърне в олио. Чесновото олио доказано намалява риска от заболявания на сърцето, сваля холестерола и не само това.

Нека видим как се приготвя чесново олио. Ще ви трябва 1 скилидка чесън и 1/4 чаша зехтин. Обелете чесъна и го накълцайте. Поставете го в дълбок тиган и го залейте със зехтина. Загрейте го на печката, като внимавате да не го прегорите. Излейте течността в буркан с капак и го оставете да престои една нощ в хладилника.

В горната галерия ви представяме останалите невероятни ползи от този почти вълшебен природен продукт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати