Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Суперхрани срещу диабет

Суперхрани срещу диабет

2 от 6 Снимки

2. Домати


Богатите на ликопен домати са чудесни за сърцето ви. Те също така намаляват кръвното налягане и риска от сърдечни усложнения, свързани с диабет. Доматите са пълни с витамин С, витамин А и калий. Те са с ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на калории, което ги прави супер храна за диабетици.

Диабетът е хронично заболяване, при което начинът ни на хранене е от съществено значение. Регулирането и контрола на продуктите, които се консумират, може значително да подобри състоянието на тялото и нивата на инсулина да се сведат до нормални граници. Това помага за борбата с болестта в дългосрочен план.

Хубаво е, че едни от най-добрите храни, полезни за хората с диабет, са лесно достъпни и често срещани в магазините. Разбира се, съществуват и екзотични продукти, но те също вече са в наличност по щандовете. На практика здравословният хранителен режим за диабет трябва да включва фибри, антиоксиданти, витамини, минерали, протеини и много пресни плодове и зеленчуци.

В никакъв случай не трябва да се пренебрегват и калориите. Трябва да се ядат умерено и продукти, съдържащи здравословни мазнини. Експертите в последните години дори споделят, че в никакъв случай хората, страдащи от диабет, не трябва да живеят в пълни лишения. Просто трябва да имат добър хранителен режим, който да се спазва. За да помогнем в изготвянето му, представяме ви няколко от суперхраните /виж галерията/, които ефективно да ви помогнат да се борите с диабета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати