Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Отглеждайте ядливи цветя, както отглеждате подправки! Ето защо

Отглеждайте ядливи цветя, както отглеждате подправки! Ето защо

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
37198

В сезонът на хубавото време, почивките и морския полъх, когато всичко е толкова красиво и цветно, защо да не направим по този начин и храната на нашата трапеза? И ако още не се досещате, става дума за цветята, които се ядат и могат да разнообразят нашето ежедневие със свежите си цветове и силните си вкусове.

На първо място е царицата на цветята розата. Ако имаме възможност да си направим или купим сладко от рози и да подправим с него летните си десерти, уханието на това прекрасно цвете ще направи лятото ни незабравимо. А листенцата на всяка роза могат да украсят и овкусят летния коктейл който си правим - алкохолен и безалкохолен.

Неотстъпващи по красота и вкус са и теменужките. Красотата, сладостта и деликатността на вкуса им са желана компания на всяка лятна трапеза. Ето още един повод за добрите домакини да си покажат красивите цветя не само по балконите.

Ако трапезата ви има нужда от естетична визия и наситен вкус на красота, то нужни са ви шепа цветове от лавандула. Те са много сладки, силно ароматни и с тяхна помощ можем да отключим апетит към нашата лятна трапеза.

А за каква по-свежа салата се сещате, ако не за салата от глухарче? През лятото листата на глухарчето са зелени и свежи и са страхотни като заместител на марулята в салати и гарнитури.

Хрумвало ли ви е някога, че можете да панирате с брашно и яйце цветовете на тиквата. За минути получавате едно екзотично предложение на трапезата си в повече.

Да, лятото е време за смели комбинации. Ако знаем кои цветя ще разнообразят трапезата ни, защо да не си ги отглеждаме целенасочено, както правим с подправките? По този начин удоволствието от красотата им няма да е сезонно, а целогодишно.

Този малък кулинарен експеримент може да окаже положително влияние и върху здравето, и самочувствието ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати