Как да увеличим плодовете и зеленчуците в детското меню! Ето 9 изпитани начина

1 от 9 Снимки

1. Играйте


Намерете картинки на плодове и зеленчуци, които децата могат да оцветяват, да изрязват и лепят или да рисуват. Използвайте пластелин, за да направите свои собствени плодове и зеленчуци. Използвайте истински плодове и зеленчуци, когато играете на пазар, пикник и друга подобна игра. Опитайте се да включите истински плодове и зеленчуци и в по-цапащите игри. Направете например печати от картоф или от лимон и ги използвайте, когато рисувате, за да направите различни ефектни шарки.

Много родители се затрудняват да увеличат приеманите от децата им плодове и зеленчуци. Здравните власти препоръчват всяко дете да приема по 5 порции плодове и зеленчуци дневно.

Но едва около 20 процента от малчуганите консумират препоръчителните количества, а много деца в предучилищна възраст често имат дни без никакъв прием на свежа храна от растителен произход.

А плодовете и зеленчуците са съществена част от здравословното и балансирано хранене. Важни са за храносмилането и подсилват имунитета на децата.

Често отказът от тези храни е свързано с непознаване на вида, структурата или вкуса им. Ето защо е важно е да запознаете наследниците си с плодовете и зеленчуците.

Това може да става по време на хранене, но може да стане и по много различни начини, при които целта не е да бъдат изядени. Ето няколко идеи в галерията ни по-горе:

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати