Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Зарадвайте гостите със зелено масло

Зарадвайте гостите със зелено масло

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Масло с билки

Напоследък в много магазини предлагат масло с билки и подправки, което е ароматно и подходящо за различни видове сандвичи. Можете да си го приготвите и в домашни условия.

За целта нарежете различни вдове зелени подправки – копър, целина, магданоз, джоджен. Тънкостта е да ги нарежете на колкото се може по-фини частички. След това ги смесете с висококачествено краве масло.

Предварително трябва да сте го затоплили така, че да може нарязаните подправки да се смесят добре с него. След като смесите маслото с подправките, разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.

След това с помощта на целофан или фолио оформете тънко саламче. Завийте го и го приберете на студено в хладилник. След като се стегне, е готово за употреба.

Билково масло

Можете да го намажете на сандвичи или да го сервирате в чинийка, за да си маже всеки сам на препечени филийки.

А ако искате да подправяте салатата си с ароматен зехтин или олио, ще ви трябват няколко вида подправки. Смесете листенца розмарин с градинска чубрица, копър, мента и ги измийте добре.

След това подсушете върху хартиена салфетка. Изсипете подправките в чиста бутилка. Залейте ги с висококачествено растително масло, по възможност зехтин.

Плътно я затворете и след 2 седмици престой на светло, прецедете и прелейте в суха бутилка. За един литър олио или зехтин ще ви трябват една шепа подправки.

Готвенето с билково масло ще придаде уникален вкус на вашите ястия. Използвайте го за печено пиле, като тикнете малки парченца масло под кожата на пилето. При печене ароматите на билковота масло ще попият в пилешкото месо и ще получите уникално ястие с френски привкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest