Европа свършва маслото – алтернатива няма

Масло

Маслото в Европа е на свършване. Причината е рязкото увеличаване на световното търсене.

Търсенето на масло на територията на Европа скочи рязко и това доведе до почти двойно увеличение на цената на едро на маслото в Европа. Потребителите също са принудени да плащат повече - цените на дребно са скочили с почти 20% през юни спрямо предходната година.

Ситуацията бе определена като голяма криза от Федерацията на предприемачите от ла Буланжерия, която представлява френски хлебопроизводители.

От покачващата се стойност на маслото следва рязко покачване на цените на кроасаните, тартите и бриошите, за направата на които е необходим продуктът.

Цената на маслото никога не е била стабилна. Нивото ѝ в момента обаче е най-високото, достигано някога. Недостигът на масло вече се усеща и до края на годината може да се изправим пред сериозен проблем, като тоталната липса на продукта.

Масло

Цените на маслото скачат поради няколко причини. Основната е повишаващото се потребление. Това се случва благодарение на по-голямото търсене от страни като Китай. Така продукцията в Европа се топи скоростно.

Тенденцията е донякъде положителна. Глобалното потребление на масло отбелязва покачване след години на стабилен спад. В последните няколко години потребителите заменяха продукта със заместители като маргарин и други.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати