Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Внимание! Полезните храни, които могат да ви убият

Внимание! Полезните храни, които могат да ви убият

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
1 от 6 Снимки

Зехтин


Никога не гответе със студено пресован зехтин. Когато маслиновото олио достигне определена точка на нагряване, то става канцерогенно. Студено пресованият зехтин се използва само за овкусяване на салати. На пазара има и специални видове зехтин за готвене, но когато ги използвате, нека това не става по-късно от 6 месеца от датата на производство, защото ефектът ще е същият.

Здравословната диета и консумирането на полезни храни са основни за постигането на добро здраве и дълъг живот. Както с всяко правило обаче, и това си има своите изключения или по-точно - отклонения от правилото.

Здравословните храни са здравословни, но само ако са приготвени правилно. Всяка храна, която не търпи правилната термична обработка, се превръща в отрова.

Когато готвите здравословни продукти, трябва да знаете кога полезните им качества стават отрицателни. Термичната обработка е също толкова важна, колкото и съхранението и начинът на консумация. Вижте в горната галерия с кои полезни храни трябва да бъдете внимателни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати