Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да се справим, когато мъжът ни ни сравнява с майка си в кухнята?

Как да се справим, когато мъжът ни ни сравнява с майка си в кухнята?

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
37205
Рецептите на мама

Вие сте млада и тепърва изграждате отношението си към задълженията в кухнята. Трудни са ви дори сочените за лесни рецепти, а вече ви сравняват с опитен готвач с дългогодишен стаж: Гювечът на мама не изглежда така!

Не правете грешката да имитирате рецептите и ястията, приготвяни от майка му, защото с месеци е възможно да чувате Не е като на мама - все пак това са рецептите от неговото детство. Сравнението и разочарованието и за двама ви може да не се допуска. Дори да вземем рецептите за всички любими манджи на съпруга си от неговата майка, разлика във вкуса ще има!

Какво можем да направим? Разберете какви подправки ползва свекърва ви и в какво количество - подправките са важни. А когато ѝ ходите на гости, занасяйте ястие, приготвено от вас, без много да се афишира. Сложено на нейната маса, то става част от разпознаваемата кухня, и когато сте вкъщи и той хапва същото ястие, ще има спомен за това, че то е сякаш от кухнята на мама.

Лесни рецепти

Изберете си своя рецепта, която е лесна и в нея трудно може нещо да се обърка, но да съдържа любими на съпруга ви съставки. Гответе я сравнително често първо защото така ще я репетирате многократно и тя всеки път ще става все по-добра, ако се стараете, и второ - полека-лека заедно ще привиквате към друг вкус. Ходете на ресторанти, това ще ви дава идеи за рецепти и от друга страна, ще покаже на съпруга ви, че храната не е винаги с един и същи вкус.

Ходете на гости на приятели, където жената също сега се учи да готви. Така ще стане ясно, че не всяка жена е виртуозен кулинар. Дори пържолите да са станали вкусни, пюрето към тях може да е сухо и безвкусно, това са рискове, които само с много готвене могат да бъдат избегнати.

Готвене

Избягвайте полуфабрикатите, те по начало са лоша храна и колкото и добре да изглеждат, оставят усещане за липса на старание в кухнята. По-хубаво е да предложите салата със запечени на фурна месца, отколкото примерно лазания полуфабрикат, която ако не се изяде топла, е по-хубаво да изхвърлите и да не притопляте повече.

Подправяйте с любов - тази подправка е универсална и вкусът ѝ е винаги еднакъв.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest