Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Етикет: Как да се държим в японски ресторант

Етикет: Как да се държим в японски ресторант

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 4 Снимки

2. Ред на хранене


В японски ресторант е крайно нетипично супата да се явява като първо ястие. В традиционния азиатски ресторант всички се сервира едновременно. Ако гостът започне да яде, когато пред него бъде поставена супата, това ще бъде счетено за изключително лош вкус. Чак когато всички поръчани храни бъдат поставени на масата, хората около могат да започнат да се хранят. Във всички останали страни всяко ястие се поднася отделно – предястие, основно, десерт и т.н., и се яде според установения етикет.

Когато гостуваме на различни страни и култури, е добре поне бегло да се запознаете с месните традиции и обичаи. Япония е страната, която най-отявлено държи на честта и почитанието и има едни от най-непоклатимите правила при хранене. Не ги ли спазвате, рискувате да си навлечете гнева на домакините си. Същото важи и за японските ресторанти на местно ниво.

Ниска масичка и хранене на земята – това невинаги е задължително в японския ресторант. Когато са в Западния свят, азиатците се съобразяват с местните маниери на хранене. В отговор очакват клиентите също да покажат своето уважение към японската култура и кухня.

Когато отидете на японски ресторант, то трябва да сте готови да се сблъскате с някои от съществените разлики в етикета. Някои от тях са в тотален разрез с общоприетите за Запада. Вижте в галерията ни кои са нещата, на които трябва да обърнете внимание:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати