Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Изберете тези нерафинирани зърнени храни! По-полезни са

Изберете тези нерафинирани зърнени храни! По-полезни са

1 от 8 Снимки

1. Ечемик


Предварително го накиснете за една нощ.
Чудесно допълнение за супи и яхнии.
Време за варене : 20-25 мин.

Когато говорим за зърнени продукти, хората най-често си представят рафиниран бял ориз. Но има широка гама нерафинирани зърна, някои от които не са много популярни и употребявани, но много по-полезни от масово използваните рафинирани продукти.

Те изискват и по-различен вид обработка. За приготвянето им е необходимо голямо количество вода, поне 3 пъти повече от обема на зърната. Някои от рафинираните зърна съдържат фитична киселина, която не позволява на организма да абсорбира всички витамини и минерали. Те трябва да се накиснат във вода за една нощ - това ще наруши структурата на фитичната киселина и ще позволи абсорбцията на хранителните вещества.

Дадените по-горе в галерията препоръки за приготвяне на зърнени храни са за сготвени al dente, така че те трябва да се сдъвчат по-продължително, а не да са като каша. Така те са подходящи за добавяне към салати и зърнени закуски. Ако ги предпочитате малко по-меки, времето на варене се удължава с още 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати