Еврика! Ето как да пием бира на корем, без да надебелеем

1 от 5 Снимки

1. Различни бири


Нужно е да се научите да правите разлика между видовете бира. Ако ще съблюдавате калорийния прием, бъдете наясно дали пиете лека, нискоалкохолна или нисковъглехидратна бира. Леката е с ниско съдържание на алкохол и ниско съдържание на калории /около 110 на питие/ и е предпочитана от хората, стремящи се към стабилно тегло. В нисковъглехидратната липсват въглехидратите, но пък алкохолното и калорийно съдържание са колкото в обикновена бира;

Бирата – студена, пенлива и толкова примамваща, е любимо питие на милиони хора по цял свят. За жалост само в халба пиво има 200 калории, което прави питието пръв враг на стройната фигура.

Пенливото питие предразполага към солидна консумация. За жалост обаче в същото време има изключително неприятното свойство да се лепи на най-нежеланите места. Именно след порядъчна консумация на бира се появява т.нар. термин бирено шкембенце.

Почитателите на бирата имат една мечта и тя е да пият бира на корем, без да надебеляват. Експертите носят най-добрата вест – това е напълно възможно. Нужно е само да следваме няколко основни препоръки.

Една халба бира действително е достатъчна, за да си набавим около 200 калории. Ако жена реши да изпие три бири на среща с приятелки, това количество носи една трета от препоръчителния дневен прием на калории - а това е много. Мъжете, любители на пивото, пък споделят, че поне пет пъти месечно прекаляват с хмеловата течност. Вместо по бира те обикновено поглъщат по осем. Количеството се равнява на 1600 калории, като средният дневен прием за мъжете е 2200 калории.

Калориите са в бирата и само чакат удобен момент, за да се лепнат на талията. За щастие можем да им попречим, и то без да се лишаваме от удоволствието да си пийваме. Само се придържайте към нашите съвети, които може да видите в галерията горе.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати