gotvach.bg»Статии»Кулинария»Насипното кафе губи аромата си за 3 дни

Насипното кафе губи аромата си за 3 дни

Насипно кафе

Кафето на зърна губи 30 процента от аромата си само три дни след печенето, ако се съхранява в отворен чувал или друг съд, твърдят познавача на черната напитка.

Тези три дни ще променят и вкуса на кафето. А то ще придобие и леко плесенясал оттенък. Печеното кафе ще се раздели вече с 50 процента от аромата си, ако продължите да го държите в отворено чувалче.

Мляно кафе

Ето защо е много важно как кафето се съхранята в магазинчетата, които познаваме. Най-често насипните зърна стоят в отворени чували или в плетени кошове. Точно това се счита за най-грешното. Тъй като кафето е в пряк контакт с въздуха, често е изложена на слънчева светлина, влага или други атмосферни условия.

Всички тези предпоставки развалят качеството на насипното кафе. Още повече възниква въпросът колко чисто кафе купуваме, тъй като чувалчетата са въздухопропускливи, събират прах и пропускат власинки или други боклучета.

Най-добре е кафето, с което се будим сутрин, да бъде опаковано в ниско-кислородна среда (с азот). По този начин опаковката го предпазва от кислорода, от светлината или влагата. А това е гаранция, че кафето ще е запазило своя аромат и вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати