Сладките разновидности суши – един непознат вкус

сладко суши

Всички познаваме апетитните рулца суши. Те имат своите милиони почитатели из целя свят. Само най-заклетите фенове на тази екзотична храна обаче знаят, че има и сладко суши.

Сушито не е сложно за приготвяне, но малцина усвояват тънкостите за направата му. Сладките суши рулца нямат нищо общо с първоначалната идея на този вид храна. Единственото общо е външният вид.

За постигане на прекрасен резултат са нужни старание и прецизност, които на първо място радват окото, а чак след това – сетивата.

Сушито е една от най-здравословните храни. За приготвянето ѝ се използват основно натурални съставки като риба и пресни зеленчуци, докато сладките суши хапки са само визуално подобие. Както при повечето десерти, при тях на пиедестал се поставят рулцата с много захар и шоколад, но има и такива с плодове.

сладък вид суши

Хапките суши се отличават с красота и изящество. Идеята за нещо толкова екзотично и в същото време – сладко, наистина звучи интересно. Въпреки че става въпрос за суши – оризът може и да липсва.

Запознайте се с едни от най-красивите видове сладко суши и попитайте за него следващия път, когато отидете на суши ресторант. Дори да не го предлагат, може да им дадете една добра идея:

Суши с банани и течен шоколад. Апетитно и лесно. Това суши се приготвя като стандартни палачинки, които се намазват с течен шоколад. По средата се поставя банан. Палачинката се завива старателно около него. Рулото се реже на парчета и отгоре върху всяко парче се маже с малко течен шоколад – за декорация.

Суши с кора от смес за гофрети и плодове. Приготвя се от готова смес за гофрети, крема сирене и плодове. Гофретите се изпичат, а отгоре се намазват с крема сиренето. По средата се нареждат плодовете.

вкусно сладко суши

Така получената кора се навива на руло. Разрязва се на парчета с ширина около 2 см. Получените сладки рулца се подреждат в чиния и се поднасят подобно на стандартното суши.

Суши с плодове. Това екстра предложение не се предлага в японските ресторанти, но пък може да се приготви лесно у дома. За целта сварете ориз и го овкусете с малко захар, сол и кокосово мляко. Разбърква се и се оставя да престои 20 минути.

От получената смес се оформят топки, подобни на тези за нигири суши. Вместо риба обаче, отгоре се поставят плодове. Киви, малини, ягоди или мандарини – нека парченцата плодове са достатъчно големи, за да се поставят върху цялото парче ориз. Вашето вкусно суши е готово.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати