Няма да повярвате колко струва един супербургер в Египет!

Няма да повярвате колко струва един супербургер в Египет!

Ресторант в Кайро шокира света с цената на един от специалитетите си. Заведението пусна в продажба специален бургер, чиято цена възлиза на близо сто долара. Като се има предвид, че много от хората в Египет на ден разполагат с не повече от долар, стойността на сандвича е меко казано непосилна за тях.

Необикновеният бургер носи името Базука и струва 85 долара – сума, с която живеят в продължение на месец някои египетски семейства.

Според създателите му обаче цената напълно отговаря на качеството на хранителния продукт, тъй като в него присъства 250-грамов телешки стек, добит от отбрана порода японски крави.

И въпреки че стойността на египетския сандвич е наистина висока, той съвсем не може да се нарече най-скъпият бургер в света. Преди време в Ню Йорк ресторант пусна на пазара луксозен сандвич, състоящ се от сирене, специално японско телешко месо, трюфел, яйце от пъдпъдък, златни люспи. Екстравагантният специалитет изуми всички с цената си от близо 300 долара.

Няма да повярвате колко струва един супербургер в Египет!

Най-скъпият бургер в света обаче всъщност струва цели 666 долара. Той съдържа трюфели, изискан пастет от черен дроб, омари, грюер и топящо се в устата говеждо месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати