Храните, които никога не се развалят

1 от 7 Снимки

1. Сушени варива


Фасул, леща, грах – това са все храни, които, ако държите в плътно затворен съд и далеч от влага, можете да употребявате в продължение на много години. Но проявите ли небрежност към съхранението им, едва ли са годни за употреба повече от няколко месеца.

Вероятно сте забелязали, че голяма част от хранителните продукти в съвременния свят все по-трудно се развалят заради солидното количество на всевъзможни опасни консерванти в тях.

Трябва да знаете обаче, че има и храни, които не са бъкани с химикали, но не се развалят много дълго време или дори никога, ако бъдат съхранявани правилно.

Сред тези храни е медът. Преди 2 години изследователи изумиха света с разкритието си, че са открили в египетска гробница мед, датиращ отпреди три хилядолетия. По думите им въпреки възрастта на подсладителя той все още бил годен за употреба.

Причината? Медът се отличава с високи нива на захар, минимално съдържание на вода и малко количество водороден пероксид, а всичко това пречи на бактериите и микробите да го съсипят.

За да се съхранява правилно, медът трябва да се съхранява в много добре затворен буркан. Съдът, от своя страна, трябва да стои на хладно и сухо място.

Вижте кои са и другите храни, които се отличават с издръжливостта на меда в галерията ни по-горе.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати