Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Храните, които никога не се развалят

Храните, които никога не се развалят

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
7 от 7 Снимки

7. Соев сос


Този овкусител би трябвало да остане годен за употреба поне три години. Все пак при различните видове срокът на годност може да варира. Ако не се отравя обаче и се държи на тъмно място с ниска температура, едва ли би се развалил в близките пет години.

Вероятно сте забелязали, че голяма част от хранителните продукти в съвременния свят все по-трудно се развалят заради солидното количество на всевъзможни опасни консерванти в тях.

Трябва да знаете обаче, че има и храни, които не са бъкани с химикали, но не се развалят много дълго време или дори никога, ако бъдат съхранявани правилно.

Сред тези храни е медът. Преди 2 години изследователи изумиха света с разкритието си, че са открили в египетска гробница мед, датиращ отпреди три хилядолетия. По думите им въпреки възрастта на подсладителя той все още бил годен за употреба.

Причината? Медът се отличава с високи нива на захар, минимално съдържание на вода и малко количество водороден пероксид, а всичко това пречи на бактериите и микробите да го съсипят.

За да се съхранява правилно, медът трябва да се съхранява в много добре затворен буркан. Съдът, от своя страна, трябва да стои на хладно и сухо място.

Вижте кои са и другите храни, които се отличават с издръжливостта на меда в галерията ни по-горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати