Пет вида ядки за здраве на сърцето

1 от 5 Снимки

Орехи


Може би сте чували, че орехите са добри за мозъка, но те са също толкова ефикасни и за сърцето. Ненаситените мазнини, които се намират в тези ядки – омега-3 мастни киселини, могат да помогнат за предотвратяване на развитието на непостоянни сърдечни ритми.

Те също предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Освен това е известно, че ореховите ядки съдържат двойно по-голямо количество антиоксидант от другите ядки.

Ядките са страхотна храна. Те не само ни осигуряват идеално, хрупкаво и вкусно похапване между основните хранения, но са известни и с това, че са пълни с витамини и полезни хранителни вещества, дават мозъчна енергия и сърдечно здраве.

Те са богат източник на протеин, фибри и няколко антиоксиданти и противовъзпалителни съединения. Повечето ядки съдържат витамин Е, В2, фолат и основни минерали като магнезий, калий, фосфор, мед и селен.

Макар и да има хора, които се опасяват, че ядките са с високо съдържание на калории, което може да доведе до покачване на килограми, повечето експерти не мислят така. Според наложеното мнение ядките имат здрав липиден профил, който е защитен за сърцето и здравето ни. Повечето мазнини в тях са полезни мононенаситени и омега-3 мазнини, от които не се пълнее.

Според нови изследвания хората, които редовно ядат ядки, имат по-малка вероятност да имат сърдечен удар или да умрат от сърдечни заболявания, отколкото тези, които рядко се сещат за тях. Вижте в горната галерия пет вида ядки, които трябва да ядете всеки ден за здраво сърце.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати