Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет вида ядки за здраве на сърцето

Пет вида ядки за здраве на сърцето

5 от 5 Снимки

Кашу


Кашуто е богато на витамин Е, което може да помогне да се възпрепятства образуването на плака в артериите и позволява на кръвта да тече през тях гладко. Развитието на плака в артериите е една от най-честите причини за коронарна болест на сърцето и сърдечен удар.

Ядките са страхотна храна. Те не само ни осигуряват идеално, хрупкаво и вкусно похапване между основните хранения, но са известни и с това, че са пълни с витамини и полезни хранителни вещества, дават мозъчна енергия и сърдечно здраве.

Те са богат източник на протеин, фибри и няколко антиоксиданти и противовъзпалителни съединения. Повечето ядки съдържат витамин Е, В2, фолат и основни минерали като магнезий, калий, фосфор, мед и селен.

Макар и да има хора, които се опасяват, че ядките са с високо съдържание на калории, което може да доведе до покачване на килограми, повечето експерти не мислят така. Според наложеното мнение ядките имат здрав липиден профил, който е защитен за сърцето и здравето ни. Повечето мазнини в тях са полезни мононенаситени и омега-3 мазнини, от които не се пълнее.

Според нови изследвания хората, които редовно ядат ядки, имат по-малка вероятност да имат сърдечен удар или да умрат от сърдечни заболявания, отколкото тези, които рядко се сещат за тях. Вижте в горната галерия пет вида ядки, които трябва да ядете всеки ден за здраво сърце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати