gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Вълшебния чай за отслабване

Вълшебния чай за отслабване

Чай за отслабване

Чаша чай със сигурност е най-добрата напитка за успокояване болките в гърлото, за стопляне през зимните студените дни или просто за компания за филм. Но освен всичко това някои билки имат магически за фигурата ни свойства като това да помогнат със свалянето на излишните килограми.

Нека се запознаем с тези вълшебни чайове, които могат да поддържат тялото ви красиво и слабо!

1. Зелен чай

Неговото действие за забързване на метаболизма и постигане на здравословно отслабване е доказано. В състава на зеления чай има мощни антиоксиданти, които му придават противовъзпалително, антиканцерогенно, термогенитично, антимикробно свойство и ефект на пробиотик. Със сигурност това е най-популярният чай в света, но не е най-ефективният за отслабване.

2. Мента

Чай от мента

Ментата има прекрасен освежаващ аромат и специфичен вкус. Тя действа добре на организма, защото може да подобри храносмилането, да успокои нервната система и слага край на подутия корем. Тя се използва както за подправка, така и за медицински цели. Основните ползи от ментата, че тя подобрява преработването на храната, убива вредните микроорганизми в червата, облекчава коликите при малките деца, елиминира храносмилателните разстройства, които получаваме след консумацията на неполезна храна.

3. Коприва

Чай от коприва

Копривата е едно от най-добрите средства за забързването на метаболизма и изгарянето на вредните и излишни мазнини в нашето тяло. В състава си има серотонин и ацетилхолин, които потискат апетита. Много диетолози по света препоръчват копривата точно за елиминиране на силния апетит. Борбата с апетита е сред основните проблеми при изпълнението на диетите. Копривата със сигурност може да ви помогне да разрешите поне този проблем.

4. Глог

Чай от глог

Глогът е билка, която съдържа куп лечебни свойства. Едно от тях е качеството да лекува проблеми на сърдечно-съдовата система. Именно за това тази билка подсилва сърдечната дейност, което води до засилване на кръвооросяването, а оттам сърцето получава повече кислород. Освен това плодът на глога е и диуретик. Това ще рече, че ще спомогне ефекта на отслабване, ще ни отърве от токсините и ще подобри цялостното състояние на тялото. Ако желаете да отслабвате здравословно, то непременно включете глог в менюто си.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати