Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря

Как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря

2 от 3 Снимки

2. Овесени ядки за обяд


Обядът е най-доброто време от деня. Ето някои лесни рецепти с овес за здравословен обяд, който можете да опитате.

Накиснете лук, тиквички и чушки за 10 минути във вода. Разтопете бучка масло в тигана на котлона. След това добавете джинджифил и го изпечете, докато миризмата стане силна. Сложете чаша овесени ядки и бъркайте силно две минути. Добавете останалите продукти и 1 чаша вода и ги разбъркайте добре. Сервирайте горещо. Гарнирайте с кашкавал.

Можете да направите и пилешка каша с овес. За целта нарежете пилешко месо на малки парченца. Загрейте малко олио в тигана на котлона. Добавете семе от кимион, дафинови листа, джинджифил и чесън и за кратко ги задушете. Добавете зелени люти чушки и пилешките парчета и разбъркайте добре. Добавете овес, куркума на прах, червен лют червен пипер, черен пипер и сол. Добавете 2 чаши вода и разбъркайте добре. Пържете за 10 минути. Добавете фино нарязан пресен кориандър, лук, масло и лимонов сок и отново разбъркайте.

Защо да не ядем повече овесени ядки, при условие че те се смятат за една от най-здравословните храни в света? Те са безглутенова пълнозърнеста храна, която съдържа в себе си всички основни хранителни вещества, от които тялото Ви се нуждае – фибри, магнезий, фосфор, мед, желязо, цинк и антиоксиданти. Храненето с овес за закуска е известно, че помага при загуба на тегло поради високото съдържание на фибри и способността да увеличават чувството на ситост.

Също така овесените ядки са невероятно питателни, тъй като съдържат много витамини и минерали. Те са чудесен източник на вид разтворими фибри, наречени бета-глюкан, могат да помогнат за намаляване на нивата на лошия холестерол в организма и помагат за регулирането на нивата на кръвната захар.

Не на последно място, овесените ядки са изключително гъвкав вид храна, който лесно може да стане част от всяко хранене на деня. В галерията горе събрахме някои идеи за вдъхновение как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати