Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря

Как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря

3 от 3 Снимки

3. Овесени ядки за вечеря


Ето няколко начина да направите вечерята си по-здравословна и вкусна с овесени ядки. Идеален вариант е да панирате бяло пилешко месо на ленти или филе бяла риба, като за панировката използвате овесени ядки. В купа с разбито яйце и малко прясно мляко потопете месото и след това го оваляйте в овесени ядки. Изпържете в добре загрята мазнина.

Друг вариант е да сварите една чаша овесени ядки в чаша вода, докато ядките се надуят. Прибавете към тях три лъжици нискомаслено мляко, сол и черен пипер. Загрейте масло в тиган, добавете 50 грама гъби, поръсете малко сол и розмарин и разбъркайте, докато придобият златист цвят. Добавете овеса и гответе за минута или две. Гарнирайте с босилек и сирене.

Защо да не ядем повече овесени ядки, при условие че те се смятат за една от най-здравословните храни в света? Те са безглутенова пълнозърнеста храна, която съдържа в себе си всички основни хранителни вещества, от които тялото Ви се нуждае – фибри, магнезий, фосфор, мед, желязо, цинк и антиоксиданти. Храненето с овес за закуска е известно, че помага при загуба на тегло поради високото съдържание на фибри и способността да увеличават чувството на ситост.

Също така овесените ядки са невероятно питателни, тъй като съдържат много витамини и минерали. Те са чудесен източник на вид разтворими фибри, наречени бета-глюкан, могат да помогнат за намаляване на нивата на лошия холестерол в организма и помагат за регулирането на нивата на кръвната захар.

Не на последно място, овесените ядки са изключително гъвкав вид храна, който лесно може да стане част от всяко хранене на деня. В галерията горе събрахме някои идеи за вдъхновение как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати