Пет идеи за бърза и здравословна закуска

Пет идеи за бърза и здравословна закуска

1 от 5 Снимки

Овесени ядки


Овесените ядки са изключително здравословни и питателни. Те носят със себе си многобройни ползи за цялото тяло. Като сложен въглехидрат с високо съдържание на фибри, овесът освобождава постепенно глюкозата, като по този начин ви държи сити дълго време, а същевременно осигурява на организма свеж старт на деня. Нужни са ви само пакет ядки, празен съд и малко сок или мляко и пет минути, в които да смесите продуктите и да ги хапнете.

Закуската се счита за най-важното хранене за деня. Поради тази причина и прескачането й може да породи различни здравословни проблеми в дългосрочен план.

Все повече лекари в световен мащаб алармират, че зачестяват случаите на откриване на завишени количества жлъчни камъни в телата на техните пациенти.

Изследвания по повода показаха, че причината се крие в пренебрегването на закуската. Колкото и невероятно да звучи, това води до активизирането на жлъчката, която се натрупва в жлъчния мехур и жлъчните пътища.

Различни проучвания показват, че закуската помага за възстановяване на нивата на глюкозата - основен въглехидрат, необходим за нашите мозъчни функции. Повечето от нас са склонни да пропуснат сутрешното хранене, бързайки да заведат детето на училище и да успеят да стигнат навреме за работа. Така обаче не осигуряваме нужната енергия за успешното приключване на деня.

Закуската помага да събуждането на метаболизма и стартирането на различните биологични процеси в тялото ни, необходими, за да сме здрави, енергични и в добра кондиция. Така че ако нямате достатъчно време сутрин, вижте в горната галерия пет идеи за бърза, питателна и здравословна закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати