gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-вкусните унгарски специалитети

Най-вкусните унгарски специалитети

1 от 4 Снимки

1. Gulyás


Гулашът е може би най-популярното унгарско ястие. Представлява смесица от говеждо месо, лук, картофи, червен пипер, домати, черен пипер. Поднася се с люти чушки и къшей хляб. Гозбата е непретенциозна, но засищаща, сгряваща и страшно вкусна.

Унгарските специалитети са апетитни и пъстри. В голяма част от тях присъстват различни видове месо, тъй като те са вдъхновени от някогашния живот на маджарите, който е бил свързан с отглеждането на овце и друг добитък.

Рецептите в унгарската кухня имат вековна история и се характеризира с ароматни билки и гъсти сосове, които ще ви накарат да си оближете пръстите. Подправките, които присъстват в тях, са червен пипер, чесън, мащерка, риган, кимион, синап и др. Освен месо в солените блюда задължително се влагат продукти като лук, картофи и други сезонни зарзавати.

Впечатляващи са както супите и яхниите на унгарците, така и техните десерти, които заемат почетно място в световната кулинария. Особено интересно е добавянето на плодове към месо, сирене и други солени продукти.

Ястията в Унгария са с имена, които едва ли ще произнесете лесно и ще запомните. Въпреки това споменът за вкуса им ще ви навява усещане за блаженство дълго време. В горната галерия вижте и кои са специалитетите, които задължително трябва да опитате, ако се озовете в тази колоритна страна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати