Заместител има всяка вредна храна. Ето така

1 от 5 Снимки
Черен шоколад

Всяка вредна храна или напитка - любимото ни кафе, газираната напитка, сладкиша с много калории, има своя полезен заместител.

Можем да намерим здравословен заместител на всичко и пак да запазим доброто си настроение, без да чувстваме липсата и лишението.

Как да заменим кафето, като зависимостта е не само на психическа основа, но и съставките му също предизвикват физическа зависимост. Подходящ заместител може да бъде изцеденият лимон сутрин, който тонизира тялото и ни събужда ефективно.

Ако комбинираме с леки упражнения, дори няма да ни остане време да помислим за сутрешното кафе. А когато дойде след обяд и отново се почувстваме уморени, можем да изпием един охладен айран с по-малко сол, по-добре домашно приготвен, и отново бързо ще се освежим.

Газираните напитки са много изкушаващи, но и вредни за доброто ни здраве и външен вид. Решението е вода с изцедени няколко капки лимон - има вкус, дава енергия, създава положителна емоция. Натуралните сокове от кутия също не са препоръчителни, най-добре е да си направим прясно изцедени сокове или да си хапваме плодове.

Ако се замислим какво най-много обичаме да ядем и ако се окаже, че от него се пълнее, въпреки че ни е вкусно, после ни кара да се чувстваме зле. Тогава можем да изпием голяма чаша вода преди хранене. Този малак трик няма да ни позволи да преядем и ще намали приетото количество храна. Тоест заместваме храната с вода, но неусетно.

Пастите, тортите и вафлите може да заменим с черен шоколад с ядки или изсушени плодове.

Когато просто ни се иска да си похапнем нещо, можем да си наложим да правим физически упражнения, за да се разсеем. Тялото се тонизира и когато ефектът стане видим, ще разберем защо е важно да заменим нездравословното със здравословно.

Постепенно с времето здравословното хранене ще ни стане начин на живот. Тогава няма да го усещаме като липса или лишение, а нездравословната храна може да е награда понякога - когато вие решите, че можете да си позволите след дълга тренировка или голям личен успех.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати