Какви заболявания може да лекувате с редовно хапване на мед

Ядене на Мед

Лъжица мед на гладно е най-разпространената бабина профилактика срещу различни заболявания. Но проучванията показват, че този съвет не е мит, а редовната консумация на мед може да ви предпази от сериозни заболявания.

Методът се нарича апитерапия и макар че сега се гледа като алтернативна медицина, резултатите от различни изследвания показват, че наистина има ефект.

Според апитерапевтът доктор Пламен Енчев лъжичка мед всеки ден на гладно може да ви предпази от бронхит, язва и псориазис.

Самия той споделя, че се е излекувал от хроничен гастрит и колит, като си създал навика редовно да хапва лъжица мед, малко след като е станал от леглото, предава Дарик радио.

Консумацията на пчелен мед на гладно не са само бабини приказки без смисъл, а ако започнете редовно да го хапвате, ще се предпазите от редица заболявания на стомашния тракт.

Мед

Акациевият мед, от друга страна, може да предотврати чревни заболявания, хроничен хепатит и жлъчно-каменна болест.

Пчелният мед има положителен ефект и върху нервната система, ако го смесвате с чай от лайка. При алергичен ринит също е препоръчително редовно да хапвате мед.

Наскоро проведено немско проучване доказа, че пчеларите много по-рядко боледуват от злокачествени заболявания. Освен това живеят със средно 3 години по-дълго от хората, които не хапват мед толкова често.

Медът е сред най-пълноценните биологични храни, но не е препоръчително да го давате на деца под 1 годинка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати