Как да обзаведете най-удобната кухня, вижте тук

За да е удобна кухнята ни, не е необходимо да е задължително голяма, но затова пък трябва да е подредена по начин, по който да имаме лесен достъп до всичко, което ни трябва, да е светла и да има големи плотове за рязане, месене, аранжиране и т.н.

Освен това, когато си правим нова кухня, трябва да съобразим още много неща. Започваме с разположението на кухнята, тъй като това е мястото в което домакинята прекарва една не малка част от времето си е добре да изберем слънчево и уютно място с големи прозорци и естествена светлина. Когато това не е възможно, проектирайте повече осветление, може да има един основен полюлей в средата на помещението, но и няколко локални на местата, които най-много се ползват - мивката, плотовете, печката.

Удобната кухня има основен и помощен плот. На основния режем, месим, подреждаме и аранжираме храната, а на помощния държим на удобно уредите, с които приготвяме продуктите, за да ги сготвим.

Мивката е добре да е по средата на двата плота, защото ще ни даде възможност бързо да подготвим храната, преди да я режем, пасираме и т.н.

Мястото на печката е в края, обикновено там има и извод за абсорбатора. Тя трябва да е на безопасно разстояние, докато ние се „борим” с някой по-трудни за обработка продукти, каквато е тиквата например.

Според възможностите съдомиялната е добре да е в близост до мивката. Хубаво е да имаме един голям шкаф за препарати и също голям шкаф за тенджери и тави, както и големи и дълбоки шкафове за измитите чинии.

Преценете какви видове и колко на брой чаши имате, за да прецените колко рафта ви трябват в шкафа, който е добре да е над или около мивката, която, бидейки по средата, осигурява бърз достъп и до тези шкафове.

До помощния плот е хубаво да има шкаф за по-малките уреди, които не се ползват ежедневно. Цвета и модела можете да изберете сами, но е хубаво, ако вратичките на шкафовете са с плавно затваряне, защото животът на кухнята би се удължил.

В останалите „високи” шкафове обикновено държим вещи със специално или празнично предназначение или крием лекарствата от децата, така че каквото и да е разположението им, ние се нагаждаме с него.

Това е един от възможните варианти на удобната кухня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати