Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Достъпни заместители на екзотични храни

Достъпни заместители на екзотични храни

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
10 от 10 Снимки

10. Агар-агар


Ако присъствието на желатин в десертите ви не ви притеснява, можете да го използвате, за да заместите агар-агар.

В опита си да направят семейното меню по-интересно и разнообразно все повече домакини прибягват до популярни чуждестранни рецепти, съдържащи екзотични за България храни. Когато близо до нас има голяма хранителна верига, откриването на подобни стоки вече е сравнително лесно.

Но когато те са се изчерпали или просто не се предлагат в познатите ни търговски центрове, трябва да търсим техни еквиваленти.

За щастие повечето от тях си имат достойни заместители, които навярно сами отглеждате в градината си или можете да откриете на всеки пазар.

Вижте кои са те в галерията ни по-горе и не се отказвайте от следващата колоритна рецепта само защото не можете да откриете папая, аспержи, бамбук или други нетрадиционни за българската кухня продуктите, посочени в готварската ви книга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати