Това са най-лесните за приготвяне сладоледи

1 от 5 Снимки
Това са най-лесните за приготвяне сладоледи
Снимка: silversurfers

1. Плодов сладолед с йогурт


Към кофичка с йогурт добавете ягоди, боровинки, къпини. Смелете в блендер всичко това, като оставите по-големи парченца от плодовете. След това разлейте сместа във форми и замразете;

Сладоледът е вкусен студен десерт, любим на малки и големи. Той вероятно е най-известното разхлаждащо изкушение в света. Не може да се каже със сигурност кога и къде започва да се приготвя за пръв път тази вкусотия, тъй като съществуват различни теории за произхода ѝ. Има обаче много доказателства, че неин по-елементарен прототип се е правел в Древен Китай още преди хиляди години.

Оттогава до днес сладоледът доста се е променил. Виртуозните готвачи са сътворили най-различни рецепти на популярния десерт, като в повечето случаи в основата му са съставки като мляко, яйца, захар, масло.

На пазара вече могат да се открие богата гама от сладоледи и някои от тях дори съдържат по-нетрадиционни съставки като царевица, ориз, риба и се приготвят по-сложно.

Но днес ние няма да се спираме на тях, а на далеч по-елементарни и вкусни освежаващи десерти, които всеки може да си приготви у дома. Вижте в галерията ни най-лесните за приготвяне сладоледи!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати