Хапвайте бадемите на обяд, за да използвате всичките им ползи!

Бадеми

Консумацията на бадеми е препоръчителна за подобряване на мозъчната дейност и физическата активност, но според последно проучване е важен и периодът на деня, в който хапваме от ядките.

Американско изследване на специалисти от университета Пардю, показва, че за да се възползвате от положителните свойства на бадемите, трябва да ги хапвате на обяд.

В изследването са участвали 86 души, като според резултатите паметта на хората, които консумирали бадемите на обяд, се е подобрила в сравнение тези, който ги хапвали между храненията.

Доброволците в проучването били разделени на две групи, като в продължение на 12 седмици първата група е прибавяла шепа бадеми към обедното си ястие.

Ядки

Втората група не са хапвали от ядките на обяд и в края на изследването при тях е забелязано отслабване на паметта.

Специалистите приписват благоприятния ефект на способността на бадемите да балансират нивата на кръвната захар. Бадемите освен това съдържат магнезий, противодействащ на умората.

Бадеми

Бадемите са отличен източник и на ниацин, който също стимулира мозъчните функции.

Освен че подобряват паметта, шепа бадеми на ден съдейства и за понижаване на лошия холестерол. При високо кръвно налягане също е препоръчително редовно да хапвате бадеми.

Те са богати на калий, който неутрализира негативните свойства от прекалената консумация на сол.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати